Skip to content
Economie Politică

Fostul ambasador SUA, Mark Gitenstein, la un nou mandat în acţionariatul Fondului Proprietatea

psnews.ro
" "

Acţionarii Fondului Proprietatea au decis numirea fostului ambasador al Statelor Unite ale Americii în România Mark Henry Gitenstein drept membru al Comitetului Reprezentanţilor Acţionarilor pentru o perioadă de trei ani, ca urmare a expirării mandatului său actual, arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe 4 septembrie a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Fondului Proprietatea, şedinţa fiind prezidată de către Johan Meyer, în calitate de reprezentant permanent al Franklin Templeton International Services, administratorul unic al FP.

" "
" "

În urma acestei adunări, acţionarii Fondului au decis următoarele: numirea lui Mark Henry Gitenstein în calitate de membru al Comitetului Reprezentanţilor, ca urmare a expirării mandatului său actual. Mandatul este valabil pentru o perioadă de trei ani şi îşi va produce efectele începând cu 29 septembrie 2019, sub rezerva acceptării mandatului de către membrul nou numit”, informează FP.

Mark H. Gitenstein a fost ambasador al Statelor Unite ale Americii în România din 2009 până în data de 14 decembrie 2012, scrie news.ro.

În ceea ce priveşte numirea unui membru în Comitetul Reprezentanţilor ca urmare a expirării mandatului lui Sorin Mihai Mîndruţescu începând cu 29 septembrie, având în vedere că doi candidaţi au obţinut majoritatea voturilor “pentru” deşi doar un loc este vacant, administratorul Fondului precizează că ”a luat act că această hotărâre nu poate produce efecte şi a decis organizarea unei noi adunări generale a acţionarilor având inclus acest punct pe ordinea de zi”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *