Skip to content
Politică Societate

Fostul Avocat al Poporului critică prestația lui Kovesi: Minte și a mințit în neștire!

Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, susține că Laura Codruța Kovesi, candidată la postul de procuror-șef al Parchetului European, a mințit atunci când a fost audiată la Bruxelles. De asemenea, Iancu s-a declarat extrem de nemulțumit de afirmațiile lui Kovesi cu privire la achitările din pricina dezincriminării abuzului în serviciu:

Da, am auzit și am văzut că abuzul în serviciu e dezincriminat. Eu am spus-o din 2016, am și scris, am dat opinii științifice unde trebuie, iar abuzul în serviciu, în concepția DNA-ului era în vigoare. Cum spune doamna Kovesi acum, mințind de 2-3 ani de zile? Cum să spui că acum este abrogat? Când el e desființat din 15 iunie 2016? Iar oamenii mor în pușcărie! Eu știu un dosar de fond în care erau 29 de inculpați la Curtea Supremă. Au murit trei în pușcărie, iar ceilalți 26 au fost achitați de Completul de 3 pentru lipsa infracțiunilor. Dumneavostră cum ați putea reacționa la acest lucru, în condițiile în care e o chestiune constituțională? Ce puteți spune dvs. despre faptul că o amărâtă gândește așa? ” a declarat Gheorghe Iancu.

Fostul înalt magistrat mai afirmă că Laura Kovesi nu îndeplinește o condiție esențială pe care ceilalți candidați o au, și anume experiența de la Curtea Supremă:

”În al doilea rând, ea nu îndeplinește două condiții ca să se ducă acolo: ea nu are condiția de Curte Supremă, cum trebuie să aibă toți procurorii care candidează acolo. Nu există așa ceva, ea are nivel de tribunal. Deci așa este, e venită de la tribunal. Pe lângă asta, n-a îndeplinit condițiile statului român, care a emis sau va emite Ordonanța de Urgență peste câteva zile în care rezultă clar că ea nu îndeplinește acea condiție de Curte Supremă prevăzută în OUG.  În al treilea rând este minciuna. Minte și a mințit în neștire! Acolo, în fața plenului, minciuni pe care doamnele și domnii de acolo le-au sesizat. De aceea francezul a luat 50 de voturi și ea 39 de voturi. ” a mai spus el.

Totuși, în Parlamentul European PPE, ALDE și verzii și-au anunțat deja susținerea pentru Kovesi.

”Se fac de râs! Ei au interes pe tema aceasta. Dar nu contează votul din LIBE. La orice propunere, ei vor vota altfel și se vor face de râs. Și mai ales, vor intra în conflict cu francezii.” a încheiat fostul Avocat al Poporului.

 

2 comentarii la “Fostul Avocat al Poporului critică prestația lui Kovesi: Minte și a mințit în neștire!

  1. Un participant continuu la emisiunile de la Antena3 și Româniatv. Nu dau 2 parale pe spusele lui. Cineva care participa la emisiunile unor televiziuni deținute de doi borfași și unde se emit minciuni pe banda rulanta, nu prezintă credibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *