Skip to content
Politică

Fostul consilier al lui Gelu Oltean, audiat la DNA

agerpres.ro

Un fost consilier al lui Gelu Olteanu  in perioada in care acesta era sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna, a fost audiat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Este vorba despre Corneliu Alexandru, audiat luni la DNA, in calitate de martor, surse judiciare declarand pentru News.ro ca procurorii l-au intrebat despre un telefon pe care l-a folosit cat a lucrat la DIPI si care ar fi fost cumparat din fonduri operative nelegal cheltuite de fosti sefi ai institutiei, potrivit Hotnews.ro

Corneliu Alexandru a plecat de la DNA in jurul orei 11.00, fara a spune ce a fost intrebat de procurori si in ce calitate a dat declaratii.

Potrivit surselor citate de News.ro, Corneliu Alexandru le-ar fi spus procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie ca nu cunoaste modalitatea de achizitionare a respectivului telefon, pe care l-a si predat cand a plecat din DIPI.

Corneliu Alexandru a fost timp de aproximativ trei saptamani consilierul lui Gelu Oltean, in perioada in care acesta a fost seful Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Gelu Oltean a fost sef al DIPI pana in anul 2014.

Directia Nationala Anticoruptie anunta, in 29 august, ca sunt urmariti penal sase fosti sefi ai DIPI – Gelu Olean, Rares Vaduva, Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Gheorghe Popa si Ioan-Dorin Popa -, pentru infractiuni precum deturnare de fonduri, fals intelectual, abuz in serviciu si delapidare.

Anchetatorii il acuza pe Gelu Oltean ca, in cursul anului 2014, si-a insusit suma de 15.000 de lei, iar pentru aceasta, intr-un raport intocmit ulterior, a atestat in fals existenta unor cheltuieli operative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *