Skip to content
Politică

Fostul director al Aeroportului Timișoara, urmărit penal de DNA, a demisionat din PNL

Deputatul PNL de Timiș, Cornel Sămărtinean, fost director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, s-a autosuspendat din funcția pe care o avea în partid. Sămărtinean a fost copreședinte al PNL Timișoara, filiala rămânând acum cu viceprimarul Dan Diaconu ca șef unic.

În luna decembrie a anului trecut, Cornel Sămărtinean a fost trimis în judecată de procurorii DNA și acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, în același dosar fiind cercetați și fostul președinte al CJ Timiș Constantin Ostaficiuc și deputatul Alin Popoviciu.

Conform criteriilor de integritate ale PNL, fostul director al aeroportului din Timișoara a trebuit să renunțe la funcție, așa că Sămărtinean s-a conformat.
„Decizia mea este luată conform criteriilor partidului, care spun că în momentele în care un dosar ajunge în instanță intră autosuspendarea din toate funcțiile politice. Eram copreședinte la Timișoara și m-am autosuspendat. Am depus o informare, atâta tot. Nu este o chestie că cineva dorește și cineva aprobă, intră automat. Aștept finalizarea dosarului și după aceea voi vedea ce fac”, a declarat Cornel Sămărtinean pentru tion.ro.
În condițiile date, Dan Diaconu rămâne președinte unic al liberalilor timișoreni, precizează tion.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *