Skip to content
Republica Moldova

Fostul director FBI James Comey recunoaşte ”neglijenţe” în ancheta rusă, Trump îi cere să-i prezinte scuze şi sugerează că poate fi condamnat la ”mai mulţi ani” de închisoare

news.ro

Fostul director FBI James Comey recunoaşte faptul că poliţia federală a comis ”adevărate neglijenţe” la începutul anchetei cu privire la amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează AFP.

Donald Trump, care l-a destiuit pe Comey în 2017, a sugerat imediat că fostul director FBI poate fi condamnat la ”mai mulţi ani” de închisoare, potrivit News.ro.

”Unde sunt scuzele pe care mi le datorează mie şi altora?”, a scris pe Twitter locatarul Casei Albe.

James Comey a apărat mereu FBI-ul de atacurile şefului statului american.

Însă el a recunoscut duminică faptul că un fost consilier în politică externă din campania candidatului Trump din 2016, Carter Page, inculpat rapid în ancheta FBI cu privire la amestecul rus, a fost tratat în mod injust.

Comey a apreciat, în acest interviu acordat Fox News, că mandatul FBI cu privire la supravegherea lui Page, pe carel-a semnat, conţinea ”erori semnificative”.

”Au existat adevărate neglijenţe. 17 lucruri ar fi trebuit să se afle în mandate sau ar fi trebuit evocate şi caificate diferit”, a declaart Comey.

Aceste erori sunt detaliate într-un raport al Inspectorului General al Departamentului Justiţiei, publicat la 9 decembrie.

În raport se respinge orice implicare politică a FBI în deschiderea anchetei, dar în el sunt subliniate ”erori şi omisiuni” comise de către unii agenţi atunci când au cerut justiţiei undă verde să-l plaseze sub ascultare pe Carter Page.

”Deci, acum Comey mărturiseşte că a greşit. Uau, dar oface doar pentru că a fost prins cu mâna în sac”, denunţă pe Twitter Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *