Skip to content
Politică

Fostul europarlamentar Claudia Ţapardel afirmă că a vorbit cu premierul despre postul de comisar european, dar că decizia pe această temă se ia în CEx

" "

Fostul europarlamentar PSD Claudia Ţapardel afirmă că a vorbit cu premierul despre postul de comisar european, pentru care România ar trebui să facă o nouă nominalizare după respingerea Rovanei Plumb, dar că decizia pe această temă se ia în CEx. Ţapardel spune că are foarte multă experienţă şi că nu are probleme de integritate, scrie News.ro.

Am avut o discuţie cu prim-ministrul, dar decizia se ia în CEx. Sunt convinsă că colegii mei din Comitetul Executiv vor lua cea mai bună decizie. Nu am probleme de integritate şi sunt apreciată de colegii mei”, a declarat Ţapardel la Antena 3.

" "

De asemenea, ea a precizat că are foarte multă experienţă pe domeniul Transporturilor – portofoliu pe care ar urma să îl preia în cazul în care ar fi nominalizată comisar – pentru că a fost timp de cinci ani membru în comisia de specialitate a Parlamentului European.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că va avea o discuţie cu preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema comisarului european, înainte de a face o nouă propunere de candidat. Dăncilă susţine că va face mai multe propuneri, dacă va fi necesar, pentru că ”PSD are mulţi oameni competenţi”.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că nu se va discuta în Comitetul Executiv de marţi despre comisarul european.

Credeţi că trebuie să avem numai un singur punct pe ordinea de zi? Este foarte important pentru noi comisarul european, dar vreau să am prima dată o discuţie cu doamna preşedinte a Comisiei Europene, avem şi alte probleme de discutat, avem şi alte puncte, vine moţiunea de cenzură, trebuie să discutăm, avem de aprobat Biroul Judeţean pentru Cluj, avem de aprobat mandatarul financiar, sunt mai multe probleme de discutat. Mi se pare normal ca pentru o organizaţie de partid să ai întâlniri regulate în care poţi să discuţi problemele importante”, a declarat, marţi, Viorica Dăncilă.

Aceasta afirmă că nu a fost stabilit candidatul care va fi propus.

Anterior, Dăncilă a afirmat că PSD va decide, marţi, în Comitetul Executiv Naţional, care va fi noua propunere pentru postul de comisar european, liderul PSD afirmând că nu există o obligaţie ca România să propună o femeie şi că Mihai Fifor „ar fi un candidat potrivit”.

Mi-aş dori să fie o femeie, pentru că doamna preşedinte a Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbaţi şi comisarii femeri, ar fi necesar o femeie, dar nu este o obligaţie” a mai spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *