Skip to content
Republica Moldova

Fostul guvernator al Băncii Naționale din R. Moldova a fost arestat preventiv în dosarul furtului unui miliard de dolari, alături de un fost viceguvernator și un viceguvernator în funcție

Stiri Botosani

Ex-guvernatorul Băncii Naționale a R. Moldova, Dorin Drăguțan, va sta 30 de zile după gratii, potrivit unei decizii a Judecătoriei Chișinău, informează Deschide.md. Drăguțan a fost ieri reținut pentru 72 de ore în  dosarul dispariției unui miliard de dolari din băncile moldovenești

Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a declarat că magistrații au admis în mod integral cererile procurorilor anticorupție.

Lui Drăguțan i-au fost aduse la cunoștință și acuzațiile care i se aduc.

În același dosar au fost arestați preventiv  viceguvernatorul Aureliu Cincilei și ex-viceguvernatorul Emma Tăbârță. Din același lot de rețineri mai face parte și un șef de direcție al BNM.

Dorin Drăguțanu a fost guvernatorul BNM în perioada 2009-2016. În decembrie 2019, au avut loc percheziții la domiciliul lui Drăguțanu.

Emma Tăbârță a deținut funcția de viceguvernatoare a BNM din 2008 până în 2015, perioadă în care s-a produs furtul miliardului și Laundromatul, când a fost spălată suma de circa 20 de miliarde de dolari din Rusia, figurând și într-un dosar deschis în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *