Skip to content
Sport

Fostul jucător de tenis Boris Becker, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

metro.co.uk

Fostul campion de la Wimbledon, Boris Becker, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru că a ascuns bunuri pentru a evita plata datoriilor, potrivit BBC.

Septuplul campion de Grand Slam a fost găsit vinovat de încălcarea legilor britanice privind insolvența, după ce a fost declarat falit în 2017, datorând creditorilor aproape 50 de milioane de lire sterline.

Becker, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit vinovat în urma a patru acuzații de către un juriu în temeiul Legii privind insolvența. El a fost achitat pentru 20 de capete de acuzare. Fostul tenisman nu și-a declarat proprietatea unei proprietăți germane în valoare de 1 milion de lire sterline și 75.000 de lire sterline în acțiuni pe care le deținea la o firmă de tehnologie.

Marele tenisman a intrat în faliment după ce averea sa sportivă de 38 de milioane de lire sterline a fost înghițită de un divorț costisitor, de întreținerea copiilor și de costul continuării stilului său de viață luxos.

El a povestit la tribunalul Southwark crown court cum „marca Becker” a fost afectată de o serie de scandaluri și de interesul negativ al presei, ceea ce i-a afectat capacitatea de a câștiga bani din sponsorizări și din activitatea de expert. Becker urmează să fie încarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *