Skip to content
Politică

Fostul lider al minerilor, informații explozive despre un penitenciar din România. Ce material s-a folosit în construcția acestuia

În cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Romania TV de joi seară, s-au dezbătut mai multe probleme privind sistemul penitenciar din România.  Printre invitați s-a numărat și liderul PSD Ecaterina Andronescu. Fostul ministru a declarat referitor la problemele semnalate de Becali in penitenciare: „Penitenciarele sunt in autoritatea Ministerului Justitiei. Eu as trimite corpul de control si lucrurile trebuie urgent remediate.”

Într-o intervenție telefonică în cadrul aceleiași emisiuni, Miron Cozma a semnalat: „Închisorile din Romania sunt inchisori de tip tortionar, tortionarii vechi platesc abia acum. Mă intreb cand vor plîti tortionarii noi. Penitenciarul Rahova este construit cu ciment adus din Ucraina care se pare că este ciment iradiat. Deținutii sunt supuși unui tratament radioactiv. (…) Am atras atenția ministrului Justiției. Robert Cazanciuc a spus la un moment dat că sunt peste 10 000 de detinuti care sunt in plus in penitenciare. (…) Ati putea face un penitenciar european, sa revenim si noi la lumea civilizată”.

Într-un interviu acordat joi pentru postul România TV, Gigi Becali a semnalat problemele din închisorile din România. Latifundiarul din Pipera a vorbit despre umilințele  din vremea arestului și i-a comparat pe unii dintre sefii puscariei cu tortionarii comuniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *