Skip to content
Puterea Știrilor Video

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu: UE e în continuare într-o criză care nu e doar una de imagine, e una decizională

Featured Video Play Icon

Victor Negrescu, candidatul PSD la alegerile europarlamentare, a fost invitat, miercuri, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia a vorbit printre altele, și despre viziunea sa față de Uniunea Europeană (UE).

Astfel, Victor Negrescu consideră că UE nu este încă un proiect care să fie cât mai aproape de cetățeni, ci se află într-o criză decizională.

”Uniunea Europeană se află în continuare într-o criză care nu este doar una de imagine, este una decizională. Practic, vedem că liderii europeni nu reușesc să ajungă la un consens cu privire  la următorii pași care ar trebui să fie urmați pentru a readuce acest proiect aproape de cetățeni. Chiar și la Sibiu s-au întâlnit, și am văzut președintele Macron care  a spus că viitorul președinte al Comisie Europene nu ar trebui  să fie o persoană aleasă.

Am văzut, de asemenea reprezentanții Comisiei Europene care au venit și au spus că ei nu sunt de acord cu ceea ce scrie neapărat în textele aprobate și ca urmare ”să mai așteptăm până când o să mai avem noi discuții după alegerile din Parlamentul European. Deci, vedem practic o stare de incertitudine care afectează proiectul în sine și această stare este accelerată de faptul că nu știm ce se va întâmpla cu ieșirea Marii Britanii din UE, adică ei au alegeri pentru Parlamentul European, vedem că antieuropenii sunt pe primul loc în continuare în sondaje, adică nu știm, ies nu ies, vom fi 27, ies 28, extindem UE, deci foarte multe lucruri care au rămas indecise și lipsa unor decizii afectează acest proiect și eu cred că principalii vinovați pentru acest lucru sunt cei de dreapta care au condus acest proiect european”, a afirmat Victor Negrescu în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *