Skip to content
Politică

Fostul ministru al Dezvoltării Vasile Suciu îl provoacă pe Ion Ştefan la o dezbatere pe teme care ţin de acest domeniu

Realitatea de Bistrița

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice Vasile Suciu îl provoacă pe actualul ministru, Ion Ştefan, la o dezbatere despre toate temele care ţin de acest domeniu, dar în special despre situaţia facturilor restante pe PNDL, a plăţilor aferente POR. „Vă rog să nu urmaţi exemplul domnului Klaus Iohannis, premierul de facto al guvernului din care faceţi parte, care evită dezbaterile faţă în faţă, sfidându-i pe români. (…) Curaj, domnule ministru!”, spune Suciu.

Vasile Daniel Suciu afirmă, în scrisoarea adresată ministrului Ion Ştefan, că au trecut aproape două săptămâni de zile de când acesta a devenit ministru al lucrărilor publice şi administraţiei publice şi a avut destul timp pentru a se familiariza cu problematica din aria de responsabilitate, dar şi pentru a înţelege ce lucruri s-au făcut în perioada de dinaintea mandatului său, scrie news.ro.

Suciu spune că a observat în acelaşi timp faptul că, de la învestirea în funcţie a actualului guvern, premierul Ludovic Orban şi diverşi miniştri ai cabinetului au formulat acuzaţii cu privire la activitatea precedentului guvern.

Consider în acest context că este în interesul cetăţenilor ca toate problemele ridicate de guvernul din care faceţi parte să fie clarificate în spaţiul public – punctual şi pe domenii de activitate. Acest lucru se poate face cel mai bine printr-o dezbatere faţă în faţă între actualul ministru şi fostul ministru. Întrucât sunt diplomat şi vă asigur că nu fug cu microfonul, vă invit deci, domnule ministru, la o dezbatere 1 la 1, care să aibă loc în ziua aleasă de dumneavoastră, la ora şi locaţia care vă face să nu fiţi emotiv, aşa cum aţi fost la audierile din Parlament„, adaugă Vasile Suciu.

El spune că este gata să discute toate temele care privesc ministerul şi în special despre: „1. Situaţia facturilor restante pe PNDL, deoarece aţi vehiculat o sumă care nu este conformă cu realitatea, iar transparenţa este un cuvânt care vă este drag. 2. Situaţia plăţilor aferente POR şi viziunea dumneavoastră despre viitorul exerciţiu financiar european, inclusiv relansarea axei 2.2, distribuirea rezervei de performanţă şi posibilitatea supracontactării pe anumite axe de succes. 3. Viziunea dumneavoastră despre Codul Finanţelor Publice Locale, având în vedere solicitările autorităţilor administrative. 4. Viziunea dumneavoastră despre bugetul ministerului pe anul viitor. 5. Orice temă pe care o consideraţi oportună şi eu vă garantez că nu vă întreb de impozitul pe casă şi grinda greşită”.

Suciu susţine că speră ca Ion Ştefan să accepte invitaţia sa.

Vă rog să NU urmaţi exemplul domnului Klaus Iohannis, premierul de facto al guvernului din care faceţi parte, care evită dezbaterile faţă în faţă, sfidându-i pe români. Mă puteţi contacta personal oricând la numărul de telefon pe care îl aveţi deja. Curaj, domnule ministru!”, mai spune Vasile Daniel Suciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *