Skip to content
Politică

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, critică etapa a doua a campaniei de vaccinare: A debutat „maxim cu stângul”

PS News PS News

Senatorul PSD Florian Bodog, fost ministrul al Sănătăţii, critică modul în care a început etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, spunând că aceasta a debutat „maxim cu stângul”. El afirmă că îşi doreşte ca întreaga campanie să fie un succes.

Florian Bodog a criticat, la RFI, modul în care este organizată a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

Vineri dimineaţa, platforma de programare nu funcţiona şi în acelaşi timp nici numărul de telefon pus la dispoziţie de autorităţi nu a putut fi accesat. Nu a fost cel mai bun semnal pentru nimeni. Pe de altă parte, având în vedere faptul că această a doua campanie de vaccinare se adresează persoanelor cu vârsta peste 65 de ani şi persoanelor cu boli cronice, această înscriere putea fi pornită de cel puţin o săptămână, în aşa fel încât să nu se producă acest blocaj„, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El consideră că etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a debutat „cu stângul”.

Maxim cu stângul. Şi din punct de vedere al comunicării. Ieri, de exemplu, vedeam un comunicat oficial al STS-ului, care spunea că s-au înscris pe platformă în jur de 200.000 de persoane, după care Guvernul a spus că s-au înscris peste 300.000. Toate aceste lucruri ridică semne de întrebare şi dau apă la moară celor care vin cu mesaje antivacciniste„, a susţinut Bodog.

Senatorul PSD a spus că, personal, şi-ar dori ca în final campania de vaccinare anti-COVID-19 să fie un succes.

Da, îmi doresc să fie un succes. Dacă campania de vaccinare este un succes şi se imunizează o mare parte din populaţia României, practic riscul de îmbolnăvire scade„, a afirmat el.

Platforma informatică pentru înregistrare în vederea vaccinării anti-COVID nu a funcţionat luni dimineaţă, STS anunţând că platforma furnizează date cu intermitenţă şi că lucrează pentru remedierea situaţiei. Ulterior, STS a transmis că aplicaţia este funcţională, iar cei care doresc să se programeze pot să acceseze platforma de vaccinare, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *