Skip to content
Politică

UPDATE Un supraviețuitor din Colectiv l-a confruntat pe Bănicioiu: „De ce ne-ați lăsat să murim acolo ca niște câini?” / Răspunsul fostului ministru

Featured Video Play Icon Inquam Photos / Octav Ganea

Update 13.48

Nicolae Bănicioiu, audiat 5 ore la Parchetul General în dosarul Colectiv, a avut un dialog cu Mihai Grecea, victimă din clubul bucureștean. Grecea l-a întrebat pe fostul ministru de ce oamenii au fost lăsați să moară „ca niște câini”, iar Bănicioiu i-a spus că „statul român a făcut tot ce a putut”, notează Hotnews.

De ce ne-ați lăsat să murim acolo ca niște câini? Au fost banii mai importanți, miza politică?”, l-a întrebat Mihai Grecea, victimă din Colectiv, pe fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, la ieșirea de la audierile din dosarul „Colectiv”.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Mihai Grecea: De ce ne-ați lăsat să murim acolo ca niște câini? Au fost banii mai importanți, miza politică?

Nicolae Bănicioiu: Noi am spus din primul moment că asigurăm toate ce e necesar.

M.G.: Am urmărit toate materialele din media, le am…

N. B.: Ne întâlnim și răspund la fiecare, când vreți dumneavoastră. Am făcut tot ceea ce era omenește posibil, credeți-mă. Și eu și doctorii. Nu acuzați salvatorii, vorbiți și despre oamenii care au fost salvați…

M. G.: Știați ce e în spitale, ați fost ministrul Sănătății!

N. B.: Am încercat să le repar (…) Noi am trimis afară toți pacienții…

M. G.: Când? După ziua a șaptea, a opta, când au început să moară?

N. B.: Dumneavoastră ați fost acolo ca și mine. Cine decidea când pleacă pacientul? Ministrul nu decide (…) Credeți-mă că am făcut tot ceea ce era omenește posibil! Statul român a făcut tot ceea ce a putut.

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat, vineri, timp de cinci ore, la Parchetul General, unde a fost citat ca martor, în dosarul Colectiv. La ieșire le-a spus jurnaliștilor prezenți că a răspuns la toate întrebările procurorilor.

Am răspuns la toate întrebările. (…) Credeți-mă că și eu și ceilalți am fi vrut să facem mai mult. Și credeți-mă că am făcut tot ceea ce era omenește posibil (…) Nu am refuzat niciun ajutor”, a declarat fostul ministru Nicolae Bănicioiu la ieșirea de la Parchetul General.

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu s-a prezentat vineri dimineaţă la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul Colectiv, scrie News.ro.

Banicioiu a ajuns la sediul Parchetului general cu puţin înainte de ora 8, fiind aşteptat de rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv.

Acesta nu a dat detalii cu privire la prezenta sa în faţa anchetatorilor.

El a precizat că va face declaraţii jurnaliştilor după ce va sta de vorbă cu procurorii.

Sentinţa în acest dosar urmează să fie dată luni, de Tribunalul Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *