Skip to content
Politică

Fostul ministru al Sănătății Victor Costache, numit consilier onorific al premierului Florin Cîțu

Facebook/Victor Costache

Victor Costache, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ludovic Orban, a fost numit consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu, potrivit unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial.

Activitatea lui Victor Costache va fi neremunerată, se precizează în decizie. Victor Costache și-a dat demisia din funcția de ministru anul trecut, în plină pandemie de coronavirus, însă a fost numit consilier onorific cinci zile mai târziu, mai exact pe 31 martie.

Propunerea lui Costache de a testa întreaga populație din București, a fost, potrivit unor surse guvernamentale, picătura care a umplut paharul neînțelegerilor din fostul Guvern Orban.

Pe de o parte, proiectul-pilot, cum l-a numit Costache, se izbea de lipsa testerelor pentru Covid-19. Pe de altă parte, propunerea a părut nerealistă, de vreme ce în ritmul folosirii a 3.000 de teste/zi, nu doar că ar fi consumat resursele sărace de care dispune în acest moment România, dar ar fi creat și o discriminare în raport cu restul populației, din alte zone ale țării. În plus, testarea ar fi durat ani de zile, potrivit românia.europalibera.org.

Pe 25 martie 2020, fostul premier Ludovic Orban anunța într-o declarație de presă că a luat act de demisia lui Costache: „Am luat act de această demisie, îi voi transmite președintelui Iohannis această demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din guvernul pe care îl conduc și împreună am luat o serie de decizii importante”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *