Skip to content
Politică

Fostul ministru Bostan, despre realizările din perioada mandatului: „Am organizat concursuri pentru a găsi specialiști!”

" "

Fostul ministrul al Comunicațiilor, Marius Bostan, unul dintre cei patru miniștrii înlocuiți de premierul Dacian Cioloș, și-a prezentat bilanțul mandatului său de aproximativ șapte luni și jumătate.

„Vreau sa fac anumite precizari asupra realizarilor din mandatul meu. Anumite lucruri nu au fost suficient de bine comunicate si promovate”, a spus Bostan, precizand ca cele mai multe rezultate urmau sa apara abia in perioada urmatoare.

" "
" "

Potrivit acestuia, prima realizare ar fi proiectul Legii securitatii cibernetice, care este gata, dar mai are nevoie de avizul Consiliului Suprem de Aparare al Tarii (CSAT).

„Am organizat concursuri pentru a gasi specialisti. Unii se mirau si intrebau daca concursurile sunt reale. Am crescut inrolarile pe ghiseul.ro cu 44% fara sa cheltuim un leu”, a enumerat Bostan, potrivit Ziare.com

Alte proiecte ar urma sa aiba rezultate pozitive abia dupa demiterea sa. Unul dintre acestea este proiectul Ro-Net, de construire a unei retele nationale de Internet in banda larga in satele sarace din Romania din fonduri structurale europene.

Contractul pentru implementare programului a fost atribuit in 2014 companiei Telekom Romania pentru 366 milioane de lei.

Pana acum, proiectul a fost finalizat in peste 200 de localitati si urmeaza implementarea in alte 220 de locatitati in acest an.

Bostan a mai trecut, la capitolul realizari, crearea unui mediu transparent cu mediul de afaceri, astfel incat companiile din sectorul IT si comunicatii au putut sa-si prezinte in mod transparent produsele.

„Va fi semnat in curand un mare parteneriat trategic cu IBM in domeniul big data. Voiam sa-l anunt saptamana viitoare”, a mai spus fostul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *