Skip to content
Puterea Știrilor Video

Fostul ministru Dan Matei Agathon, verdict dur pentru opoziție: Ideea de a depune moțiune de cenzură la începutul campaniei este sinucigașă!

psnews.ro

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul ministru al Turismului Dan Matei Agathon a susținut că, în opinia sa, nici de această dată moțiunea anunțată de liberali nu va trece.

Amintim că președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că parlamentarii partidului vor depune o nouă moţiune de cenzură, pe fondul destrămării coaliției PSD-ALDE.

“Am luat decizia depunerii unei moţiuni de cenzură cu atât mai mult cu cât este din ce în ce mai probabilă destrămarea coaliţiei de guvernare şi retragerea unui partid din coaliţia de guvernare.

Am decis să demarăm imediat procedurile (…) şi am mandatat liderii grupurilor parlamentare (ale PNL – n.r.) să demareze consultări cu liderii grupurilor parlamentare din Parlament, mai puţin grupurile PSD”, a afirmat Orban la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

În acest context, fostul ministru al Turismului Dan Matei Agathon a atras atenția că pot exista surprize pentru că liderul oricărui partid „oricât de bun, carismatic și recunoscut e, nu are putere totală asupra deputaților și senatorilor săi”.

„PNL a câștigat alegerile europarlamentare pentru că a fost pe net o campanie suprapprofesionistă, cu specialiști în manipulare. PSD Nu a știut să câștige Facebook-ul și celelalte rețele de socializare și a luat poziția boxerului care încasează directă după directă.

Pe de altă parte, expresia aceea în „ciuma roșie” a fost concretiată într-un singur om: Liviu Dragnea(…) De asta a pierdut PSD și are și acum o viață grea. Șansa PSD-ului să rămână la guvernare o reprezintă constituirea unei alianțe. A plecat ALDE, au nevoie de 30-40 de voturi. Ar fi fost UDMR, însă nu prea dă semnale. Este destul de complicat. Să rămâi doar în sprijinul deputaților minoritarităților naționale e cam puțin. Ideea liberalilor de a depune moțiune de cenzură la începutul campaniei este sinucigașă. De ce să depui tu moțiune când Guvernul, mai devreme sau mai târziu este forțat să facă o restructurare guvernamentală, ceea ce nseamnă că vine în fața Parlamentului. Este o greșeală moțiunea de cenzuăr pentru că ar fi a nu știu câta moțiune de cenzură ratată. 

Și PRO România și PNL s-au făcut de râs cu ultima moțiune de cenzură. Votul este secret. Liderul, oricât de bun, carismatic și recunoscut e, nu are putere totală asupra deputaților și senatorilor săi. Nu este exclus ca o parte dintre deputații și senatorii ALDE să facă altceva decât spune liderul. Dacă mă întrebați pe mine, moțiunea de cenzură nu trece”, a declarat ex-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *