Skip to content
Politică

Fostul ministru Ion Ştefan acuză presiuni din partea Ministerului de Interne: Anunţ public că sunt hotărât să renunţ la imunitate

Facebook

Deputatul Ion Ştefan, fost ministru liberal al Dezvoltării, a declarat joi că s-au exercitat presiuni asupra familiei sale în perioada în care se vota „un guvern anapoda PSD – PNL”. Afirmațiile vin ca reacție după ce a apărut informația că Ion Ștefan ar fi cerut explicații poliției din Vrancea despre faptul că fiul său a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri de mai multe ori în câteva zile.

Am auzit şi eu pe surse că ar fi vorba despre un asemenea dosar. Anunţ public că sunt hotărât să renunţ la imunitatea parlamentară, iar la începutul anului mă voi prezenta fără chemare să mă pun la dispoziţia organelor de cercetare. Nu am cerut nimic poliţiştilor, nu am făcut presiuni. Nu am fost eu oprit în trafic. A fost doar o presiune asupra familiei mele pentru că în acea perioadă se vota Guvernul Ciucă.

O persoană din Ministerul Public a sunat la 112, de două ori într-o săptămână, pentru a semnala că un tânăr conduce o maşină, maşina mea, veche de 17 ani, că circulă în stare de ebrietate şi drogat. A fost testat cu etilotestul, a fost dus la spital pentru teste.

Ministerul de Interne în loc să se ocupe de fapta în sine, se ocupă de păgubaş. Ei uneltesc, generează presiuni publice asupra unui tânăr. Am fost profund indignat de ce se întâmplă. Ca orice tată, am fost şi eu îngrijorat. Tot oraşul vuia de zvonurile lansate de Ministerul de Interne. Ei sunt pricepuţi în a lansa zvonuri.

Ca să ajungi la o plângere penală, să aduci pe cineva în instanţă, necesită mult timp. Era o săptămână importantă în România, în care se vota un guvern anapoda PSD – PNL. Eu renunţasem la calitatea de membru PNL. Eu sunt păgubitul, ei trebuie să explice de ce au făcut lucrul ăsta. Eu am fost un cetăţean de bună credinţă. Ei trebuie să explice de ce fac asemenea presiuni”, a declarat Ion Ştefan la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *