Skip to content
Societate

UPDATE Fostul ministru Sorina Pintea, reţinută de procurorii DNA în urma unui flagrant. Prima reacție din PSD

Inquam Photos / George Călin

UPDATE 20:00 – DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru. „Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, potrivit adevărul.ro.

Sorina Pintea fost prinsă luând mită în biroul ei din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, vineri. Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente. Aceasta ar fi luat mită pentru un contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus. Flagrantul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00.

Suspiciunile sunt de luare de mită privind achiziţiile la nivel naţional, de echipamente.  Sorina Pintea ar urma să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE – Procurorii ar fi găsit în biroul Sorinei Pintea de la spitalul din Baia Mare suma de 120.000 de lei. Sorina Pintea ar urma să fie adusă la București. Senatorul PSD, Lucian Romașcanu a declarat în exclusivitate pentru PSNews.ro că regretă cele întâmplate și își dorește ca lucrurile să fie clarificate cât mai curând posibil.

„Îmi pare rău să aud aceste vești. A fost colegă cu mine în Senat și este o persoane cu care eram în relații de amiciție. Îmi doresc foarte tare ca lucrurile să se lămurească cât mai repede și ceea ce auzim acum să nu fie adevărat”, a declarat Lucian Romașcanu pentru PSnews.ro.

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA, după ce ar fi luat mită. S-a dispus astfel reţinerea sa, vineri seara, scrie adevarul.ro.

Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie, unde ar fi luat mită. Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Pintea a fost ministru al Sănătăţii din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

Înainte, fusese aleasă senator în 2016 din partea PSD. Ulterior, pe 4 februarie 2017 şi-a anunţat demisia din funcţia de senator, alegând să rămână în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *