Skip to content
Galați Știri locale

Fostul prefect de Galaţi Gabriel Avrămescu, numit consilier de stat la Cancelaria premierului

Facebook/ Gabriel Avrămescu

Fostul prefect al judeţului Galaţi Gabriel Avrămescu, eliberat din funcţie joi, a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru.

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial nr. 925, buzoianul Gabriel Ioan Avrămescu devenind consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Din noua postură, fostul prefect de Galaţi se poate ocupa şi de reconstrucţia filialei PNL Buzău, în fruntea căreia a fost numit cu titlu interimar, cel mai probabil până anul viitor, când vor fi organizate alegeri.

În şedinţa de Guvern de joi seară, Gabriel Avrămescu a fost eliberat din funcţia de prefect al judeţului Galaţi, pe care o ocupa din decembrie 2019. În locul său a fost numit subprefectul Eugen Hristache.

După ce a fost eliberat din funcţia de prefect, Avrămescu a fost numit preşedinte interimar al PNL Buzău, el urmând a se ocupa de filiala judeţeană rămasă fără preşedinte după demisia lui Cristi Romanescu.

Imediat după alegeri, Romanescu şi-a dat demisia din fruntea PNL Buzău din cauza rezultatelor slabe obţinute de organizaţia buzoiană la alegerile locale.

La scrutinul din 27 septembrie, PNL Buzău a obţinut 10 primării din totalul de 87, în timp ce candidatul PNL la Primăria Buzău, dr. Adrian Zoican, s-a clasat pe locul doi, dar având un scor electoral de 10 ori mai mic decât candidatul PSD, primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *