Fostul prefect de Neamț, Vlad Marcoci, a murit subit la 55 de ani

vlad marcoci
foto: Facebook

Fostul deputat şi prefect de Neamţ, Vlad Marcoci, a murit azi în timp ce tăia lemne la pensiunea pe care o administra aproape de Bicaz.

Comunitatea din județul Neamț este cuprinsă de tristețe și durere în urma trecerii în neființă a lui Marcoci Vlad, o personalitate marcantă a regiunii, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în domeniul administrativ și de mediu, anunță ziarpiatraneamt.ro.

După o perioadă în care s-a aflat în prim-planul vieţi politice din ţară şi judeţul Neamţ, Vlad Marcoci se ocupa de un resort cunoscut şi apreciat, Pensiunea Panaghia, situată la câteva sute de metri de barajului de la Bicaz, pe partea stângă a DN15.

Joi, pe la ora 15.00, fostul deputat tăia lemne și i s-a făcut deodată rău.

După cum a declarat Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ, un echipaj cu medic de la Bicaz a intervenit imediat, dar nu s-a mai putut face nimic: „A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat“, scrie Adevărul.

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcţi Bucureşti, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat.

A fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, implicându-se în finanţarea şi implementarea unor proiecte de conservare şi protecţie a multor areale unice în România.

Nu a fost scutit nici de probleme penale. În luna ianuare a acestui an, era achitat de magistraţii de la Înalta Curte, într-un dosar de corupţie.

În 2020, DNA îi trimitea în judecată pe Mugur Cozmanciuc, ex-preşedinte al PNL Neamţ, Marcoci şi pe omul de afaceri Sorin Ciufudean. Între 4-27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi pretins de la Marcoci, pe atunci inginer la Administraţia Apele Române, 500.000 de lei, precizându-i că va interveni la ministrul Mediului, pentru numirea ca director general al Apelor Române a unei persoane apropiate de afacerist.

Vlad Marcoci a murit la doar o zi după decesul altui politician din Neamţ – Mircea Pintillie, care a deţinut şi el şefia Consiliului Judeţean Neamţ, în anul 2012. Acesta a fost găsit decedat, pe 9 august 2023, în locuinţa sa din oraşul Târgu Neamţ, acolo unde fusese şi viceprimar.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: