Skip to content
Politică

Fostul premier al Republicii Moldova a fost reținut pentru 72 de ore

Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost reţinut joi şi a ajuns la Centrul Naţional Anticorupţie, la scurt timp după ce Legislativul a decis ridicarea imunităţii sale parlamentare, în urma acuzaţiei de implicare în fraudele de la Banca de Economii, informează romaniatv.net.

Filat a fost ridicat de la sediul Parlamentului şi escortat la sediul CNA, de ofiţerii instituţiei.

Liderul prorus al Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, şi susţinătorii săi l-au așteptat în jurul Parlamentului, însă acesta a reuşit să plece neobservat. Sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor (PSRM) şi ai Partidului Nostru (PN) au pichetat clădirea Parlamentului de la Chişinău, blocând intrările pentru a-l împiedica pe fostul premier Vlad Filat să plece, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară. Potrivit lui Usatîi, Filat este reţinut pentru 72 ore.

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) a anunțat joi că se retrage de la conducerea acestei formațiuni, una din componentele actualei coaliții guvernamentale, informează agenția Unimedia.

Acesta a rămas fără imunitate parlamentară, după ce plenul Parlamentului a votat pentru încuviinţarea cerereii de arestare a fostului premier moldovean, înaintată de procurorul general al Republicii Moldova. Pentru au votat în mod deschis 79 de deputaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *