Skip to content
Politică

Fostul premier, Mihai Tudose: Trebuie să discutăm, urgent şi responsabil, măsuri concrete de stimulare economică

Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Mihai Tudose consideră că avem un 1 Mai atipic, şi dacă nu vrem ca anul viitor să vedem în stradă cohorte de oameni disperaţi de lipsa unui loc de muncă şi a unui venit decent, trebuie să discutăm, urgent şi responsabil, măsuri concrete de stimulare economică.

Dacă nu vrem ca la 1 Mai anul viitor să vedem în stradă cohorte de oameni disperaţi de lipsa unui loc de muncă şi a unui venit decent, atunci trebuie să discutăm, urgent şi responsabil, măsurile concrete de stimulare economică. E nevoie ca de aer de un program naţional pentru a proteja cât mai multe locuri de muncă şi a crea altele, prin investiţii publice în infrastructură şi deschiderea unor capacităţi de producţie – atât de necesare, după cum vedem în aceste zile. De 1 Mai, să ne gândim la dreptul la muncă al fiecăruia! Pentru ca niciunul dintre români să nu fie lăsat deoparte”, a scris Tudose pe pagina sa de Facebook.

Tudose spune că sunt afectaţi oamenii care lucrau în economia informală şi că nevoia de a-i proteja pe cei mai vulnerabili devine foarte presantă.

Sunt afectaţi mai ales cei care lucrau în economia informală. Acest lucru s-a văzut şi în cazul românilor repatriaţi masiv în ultimele două luni. E vorba de un segment numeros din populaţia noastră, dar şi din piaţa europeană a muncii. Suferă, totodată, mai ales lucrătorii din comerţ, industrie şi turism. De la declararea stării de urgenţă, la 16 martie, au încetat definitiv contractele de muncă pentru 270.000 de angajaţi români şi peste un milion se află în şomaj tehnic. Nevoia de a-i proteja pe cei mai vulnerabili dintre cetăţeni devine tot mai presantă pe măsură ce se prelungeşte blocajul din economie. De aceea, măsurile de relansare trebuie să genereze rapid şi masiv locuri de muncă”, a mai scris Tudose.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *