Skip to content
Puterea Știrilor Video

Fostul premier Victor Ponta, verdict dur după cazul Caracal: legătura cu incendiul din clubul Colectiv

Inquam Photos / Alexandru Busca

Fost premier al României și actual președinte al PRO România, Victor Ponta a fost marți în studioul „Puterea Știrilor”, unde a vorbit, printre altele, și despre cazul de la Caracal care a zguduit România.

Amintim că la aproape o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani pe care Gheorghe Dincă spune că a ucis-o, ancheta în cazul Caracal este în plină desfășurare, iar un deznodământ pare a fi, cel puțin pentru moment, departe. Ultima lovitură pentru anchetatori a venit de la INML, care a transmis că, cel puțin pentru moment, nu poate identifica ale cui sunt rămășițele osoase descoperite acum două săptămâni într-o pădure de lângă oraș. Așa că datele despre prima fată dispărută, Luiza Melencu, rămân puține.

„Cred că tot ce înseamnă serviciul public și administrație publică a ajuns într-un punct pe care nu mai poți să îl peticești. E clar că trebuie făcut un reset. Oricărei companii de transport îi pui pe telefon și vine și te ia de unde ești, de pe terasă, de acasă și tu ditamai statul român nu poți să găsești un telefon?

Am copii care merg la mall, la festival de muzică, pe stradă. Siguranța personală este mai importantă decât orice. Vrei să știi că nu stai cu frică că îți intră peste părinți și îi dau cu toporul în cap, că nu îți ia copiii nimeni de pe stradă. Lucrurile astea se întâmplă în orice țară în lume, dar trebuie să ai un sistem care să fie atât de rapid și de eficient încât pentru siguranța personală ești dispus să renunți la orice(…)

Toate clanurile de interlopi sunt libere. Prin 2014-2015 erau toți prin închisori iar acum am văzut că toți sunt liberi. PSD-ul tot reduce pedespele. Stai puțin, nu redu pedepsele. Poți să spui că s-au făcut abuzuri. De acord. Eu sunt unul dintre cei care pot să spun, dar asta nu înseamnă că reduci pedepse, faci un sistem în care toată lumea scapă(…) O țară serioasă și un sistem serios este cel care ia măsuri din a doua zi. Eu mă întoc mereu la Colectiv. Au murit niște oameni nevinovați. Lucrurile n-au funcționat bine. Am plecat eu din funcție, primari, etc. De a doua zi ce s-a făcut să fie mai bine? Azi dacă avem un incendiu ca la Colectiv mor mai mulți oameni decât au murit în 2015. Asta e și problema, ca în cazul Caracal, s-a întamplat o tragedie îi sancționezi pe cei vinovați și după care iei măsuri ca pe viitor să nu se mai întâmple. Mie nu mi se pare că s-au luat măsuri”, a declarat Victor Ponta la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *