Skip to content
Economie

Fostul preşedinte al ASF, Mişu Negriţoiu, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al companiei care deţine brandul Lăptăria cu Caimac

adevarulfinanciar.ro

Acţionarii Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul Lăptăria cu Caimac, au decis miercuri alegerea lui Negriţoiu Mişu, fost preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), în funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 ianuarie 2022, arată un document transmis BVB.

De asemenea, acţionarii i-au ales pe Nicuşor Şerban şi Cornel Dănilă în funcţia de membri al Consiliului de Administraţie al societăţii, pentru un mandat de 4 (patru) ani, începând cu data de 1 ianuarie 2022.

”Remuneraţia membrilor Consiliului de Administraţie pentru întreaga perioadă a mandatelor care vor începe la data de 1 ianuarie 2022, după cum urmează: 3.000 lei /lună net pentru fiecare membru al Consiliului de Administraţie cu excepţia preşedintelui şi 3.500 lei/lună net pentru preşedintele Consiliului de Administraţie”, arată documentul.

Acţiunile Agroserv Măriuţa SA sunt tranzacţionate sub simbolul MILK pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai. Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

Agroserv Măriuţa SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică modernă de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare de ultimă generaţie, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *