Skip to content
Sport

Fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat ce pensie primește

Fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat că are o pensie de 3.030 de lei, adică 75 la sută din indemnizația președintelui în funcție Klaus Iohannis, relatează libertatea.ro.

Traian Băsescu a criticat măsurile economice luate de Guvernul Ponta, inclusiv pensiile speciale: „Multe din măsuri sunt absolut criticabile, ca de exemplu furtul din banii de pensii„, a declarat fostul președinte, care a adăugat că „aceste pensii speciale care nu reflectă contribuția ta de-a lungul vieții la fondul de pensii sunt un furt„.

" "

În același timp, este utilizat de Ponta ca mijloc de mituire a unor largi categorii. Sigur că n-aș fi spus niciodată nimic dacă celor care au luptat în Afganistan și în Irak li s-ar fi creat și o pensie specială, ca veterani de război. Dar cu cei care, slavă Domnului, înainte de Revoluție, Armata a fost mai mult la munci agricole.
Și eu aș merita o pensie mai mare, că pensia mea e de 3.030 de lei, da? Un subofițer de la Ministerul Apărării iese cu o pensie mai mare. Câți oameni ar merita o pensie mai mare? Dar pensiile sunt în raport de contribuție„, a spus Traian Băsescu, vineri, la Gândul Live.

Foștii președinți ai României primesc o pensie lunară echivalentă cu 75 la sută din salariul președintelui în funcție,beneficiază de pază,casă de protocol și mașină,până la sfârșitul vieții.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *