Skip to content
Sport

Fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat ce pensie primește

Fostul președinte al României Traian Băsescu a anunțat că are o pensie de 3.030 de lei, adică 75 la sută din indemnizația președintelui în funcție Klaus Iohannis, relatează libertatea.ro.

Traian Băsescu a criticat măsurile economice luate de Guvernul Ponta, inclusiv pensiile speciale: „Multe din măsuri sunt absolut criticabile, ca de exemplu furtul din banii de pensii„, a declarat fostul președinte, care a adăugat că „aceste pensii speciale care nu reflectă contribuția ta de-a lungul vieții la fondul de pensii sunt un furt„.

În același timp, este utilizat de Ponta ca mijloc de mituire a unor largi categorii. Sigur că n-aș fi spus niciodată nimic dacă celor care au luptat în Afganistan și în Irak li s-ar fi creat și o pensie specială, ca veterani de război. Dar cu cei care, slavă Domnului, înainte de Revoluție, Armata a fost mai mult la munci agricole.
Și eu aș merita o pensie mai mare, că pensia mea e de 3.030 de lei, da? Un subofițer de la Ministerul Apărării iese cu o pensie mai mare. Câți oameni ar merita o pensie mai mare? Dar pensiile sunt în raport de contribuție„, a spus Traian Băsescu, vineri, la Gândul Live.

Foștii președinți ai României primesc o pensie lunară echivalentă cu 75 la sută din salariul președintelui în funcție,beneficiază de pază,casă de protocol și mașină,până la sfârșitul vieții.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *