Fostul preşedinte albanez Sali Berisha a fost plasat în arest la domiciliu

Sursa foto: Euronews Albania

Fostul preşedinte şi premier albanez Sali Berisha a fost plasat sâmbătă în arest la domiciliu pentru că a refuzat să se prezinte în faţa instanţei în cadrul unei anchete pentru corupţie, a anunţat justiţia albaneză, relatează AFP.

Această măsură a fost confirmată de consilierul juridic al partidului lui Berisha, Ivi Kaso. Tribunalul special împotriva corupţiei şi crimei organizate l-a pus sub acuzare în octombrie pe Berisha, în vârstă de 79 de ani, fiind suspectat de „corupţie pasivă a unui înalt funcţionar”.

Ancheta este legată de presupusul favoritism de care ar fi beneficiat ginerele său în timpul privatizării unui complex sportiv care aparţinea statului, în timp ce Berisha era şef al guvernului, în 2008. Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea lui Sali Berisha, deschizând calea unei posibile arestări în cadrul acestei anchete, scrie Agerpres. Berisha a respins aceste acuzaţii, calificându-le „pur politice” şi l-a acuzat pe actualul şef al guvernului, Edi Rama, că se afla la originea acestor proceduri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: