Skip to content
Politică

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, condamnat pentru abuz în seviciu, candidează din nou

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, şi-a depus, luni, candidatura ca independent la Primăria Bacăului, după ce la începutul lunii martie a primit interdiciţie din partea Curţii de Apel să-şi mai exercite atribuţiile de edil.

In ciuda faptului ca este sub control judiciar de la inceputul lunii aprilie – dupa ce a fost arestat si in acest an – Romeo Stavarache doreste un al patrulea mandat la conducerea muncipiului Bacau, transmite hotnews.ro. In functie din 2004, cand a castigat in fata lui Dumitru Sechelariu dupa al doilea tur, Stavarache este cercetat in mai multe dosare de coruptie, abuz in serviciu si complicitate la o tentativa de fraudare a fondurilor europene.

" "

Romeo Stavarache a fost arestat preventiv în iulie 2014, iar în septembrie acelasi an a fost plasat în arest la domiciliu timp de cinci luni. In acest an a fost, din nou, arestat la domiciliu, Curtea de Apel schimbandu-i ulterior masura in control judiciar.

In 2015, Stavarache a fost condamnat de o instanta a Tribunalului Judetean Bacau la trei ani cu suspendare pentru abuz in serviciu – sentinta nu este definitiva. De fiecare data cand a fost arestat, Romeo Stavarache a acuzat probleme cardiace dorind sa fie internat la o clinica din Iasi. Presat de justitie, a anuntat ca va intra in concediu medical pâna la sfarsitul mandatului, precizează romaniatv.net.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *