Skip to content
Politică

Fostul primar al Hunedoarei, eliberat condiționat

hunedoaralibera.ro

Fostul primar al Hunedoarei, din perioada 2008-2012, Ovidiu Hada a fost eliberat condiționat după cei trei ani petrecuţi în detenţie, în urma pedepsei primite într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, informează Adevărul.ro

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o soluţie favorabilă lui Ovidiu Hada a fost dată de Judecătoria Aiud, însă procurorii DNA au contestat eliberarea condiţionată. „S-a respins contestaţia formulată de DNA – ST Alba Iulia şi a fost menţinută astfel soluţia dată de Judecătoria Aiud, care a dispus eliberarea condiţionată a acestuia”, a declarat magistratul Sorina Cristorian, purtătoare de cuvânt a Tribunelului Alba.

Ovidiu Hada s-a aflat în închisoare din luna octombrie a anului 2013. Fostul primar al Hunedoarei, între anii 2008 şi 2012 a ispăşit cea mai mare parte din pedeapsa de cinci ani de închisoare, pe care magistraţii i-au impus-o pentru infracţiuni de corupţie, într-un dosar în care au mai fost condamnaţi fostul viceprimar al Hunedoarei din aceeaşi perioadă, Robert Dan, la trei ani de închisoare, fosta şefă de la Achiziţii, Daniela Căpâlnă, la trei ani de închisoare şi un fost apropiat al lui Hada, Ioan Ţiplea, la cinci ani de închisoare.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 2009 Primăria Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice şi consultanţă cu firme private controlate de Ioan Ţiplea, un funcţionar angajat în 2009 la primărie. Contractele în valoare totală de 40.000 de euro au fost atribuite illegal firmelor acestuia de către foştii edili, acuzaţi ulterior de abuz în serviciu şi complicitate la infracţiunea de conflict de interese.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *