Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, dus la Penitenciarul Rahova

Cătălin Cherecheș
Cătălin Cherecheș / sursa: captură foto

Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş, extrădat din Germania pentru a executa în România pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a ajuns, miercuri, la Penitenciarul Rahova. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a amintit ”celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie” că vor fi aduşi acasă, ”mai devreme sau mai târziu”.

”Justiţia din România se înfăptuieşte până la capăt, aşa cum v-am promis. Astăzi, fugarul Cătălin Cherecheş a fost adus în ţară. Fostul primar din Baia Mare va executa pedeapsa de cinci ani în penitenciarul din România”, a afirmat Alina Gorghiu, după ce Cătălin Cherecheş a ajuns la Penitenciarul Rahova.

Ea a adăugat că a fost o muncă de echipă şi a mulţumit autorităţilor implicate, române şi germane.

”Le reamintesc celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie că o să-i aducem acasă, mai devreme sau mai târziu. Anul acesta am adus în ţară aproape 200 de fugari. Nimeni, dar nimeni, nu este mai presus de lege”, a punctat Gorghiu.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi a ajuns în România, prin Vama Nădlac, marţi seară, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită. Avocatul lui Cătălin Cherecheş, Răzvan Doseanu, a declarat pentru News.ro că, în conformitate cu documentul oficial transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor către autorităţile germane, fostul primar urma să fie dus la Penitenciarul Rahova pentru perioada de carantină de 21 de zile, ulterior la Aiud şi apoi la Baia Mare. Avocatul anunţa că va continua, alături de clientul său, unele demersuri judiciare, menţionând contestaţie în anulare la Curtea de Apel Cluj.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: