Skip to content
Politică

Fostul primar din Navodari, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

Tudorel Calapod, fostul primar al oraşului Năvodari, a fost condamnat la închisoare. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, care, pe 17 octombrie, a respins recursul. Calapod are de executat trei ani şi şase luni de închisoare, în dosarul penal privind depozitul de deșeuri.

Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpatii Vincentelli Roberto, Calapod Tudorel, Marinescu Manuela Ştefania şi persoana juridică SC Ecological Center SA împotriva deciziei penale nr.16/P din 14 ianuarie 2014 a Curtii de Apel Constanţa. Obligă recurentii inculpaţi Vincentelli Roberto şi Marinescu Manuela Stefania la plata sumei de câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 300 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă recurentul inculpat Calapod Tudorel la plata sumei de 275 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 75 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justitiei. Obligă recurenta persoana juridică SC Ecological Center SA la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat„, potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, informează presa locală. Decizia este definitivă.

Menţionăm că Tudorel Calapod a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie, în formă continuată şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

De asemenea, Curtea de Apel a admis, la începutul anului, recursul formulat de procurori, desfiinţând, în parte, sentinţa Tribunalului din 7 februarie 2013 şi, rejudecând, l-a condamnat pe Roberto Vincentelli la un an de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, iar pe Manuela Ştefania Marinescu, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru uz de fals.

Reamintim că fostul primar din Năvodari, Tudorel Calapod este acuzat că, în mandatul său, a acordat ilegal certificatul de urbanism pentru construirea unui depozit de deşeuri lui Roberto Vincentelli şi Manuelei Ştefania Marinescu, reprezentanţii SC Ecological Center S.A. Năvodari, firma care urma să realizeze respectivul depozit, conform replicaonline.ro. Cei din urmă, judecaţi în acelaşi dosar cu Tudorel Calapod, au fost achitaţi de Tribunalul Constanţa şi obligaţi să plătească o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *