Skip to content
" "
Politică

Fostul primar interimar, Ştefănel Dan Marin, noi mișcări politice

" "

Fostul primar general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat marți, că își va da demisia din postul de consilier municipal, motivând că „așa este moral și corect”.

„Îmi voi da demisia din postul de consilier general, pentru că așa este moral și corect”, a declarat fostul edil.

" "

Ștefănel Dan Marin consideră că solicitarea UNPR privind emiterea un ordin prin care să se constate încetarea de drept a mandatului său de consilier municipal este justificată.

„Din punct de vedere legal, ea este perfect justificată, dar corect ar fi să întreprindă toate demersurile legale, în sensul de a mă informa în scris despre această demitere din partid”, a spus fostul edil interimar.

El nu crede că dacă s-a alăturat Mișcării Populare (MP) aceasta trebuie să obțină un post de consilier municipal în plus.

„În momentul în care am considerat că nu mă mai regăsesc în partid, în PP-DD, UNPR, ar trebui să le luăm pe ambele la pachet, deci în acel moment oricum îmi voi da demisia din Consiliu, pentru că vreau să le arăt că nu stau într-o funcție de consilier general, nu mă bazez pe faptul că, dacă am schimbat partidul, partidul trebuie să capete un consilier general în plus, departe de noi gândul acesta — și de mine, și de Mișcarea Populară — iar ca idee sau ca o altă sugestie imaginați-vă că, dacă aș fi dorit să țin neapărat la o funcție, în momentul de față eram primar general, dacă aș fi vrut să fac concesii”, a arătat Ștefănel Dan Marin.

El a adăugat că nu a avut adeziune la UNPR.

„Eu nu am avut adeziune la UNPR, printr-o fuziune s-a considerat că membrii de drept PP-DD devin UNPR, deci în acest moment eu nu știu unde să îmi trimit (demisia din partid — n.r.), să spunem că ar trebui să trimit o hârtie, dar pe de altă parte comunicarea oficială la modul că îmi dau demisia din UNPR și mă înscriu în MP, ceea ce am și făcut, se consideră perfect legală”, a menționat Ștefănel Dan Marin.

Fostul edil consideră că, decât să stea într-un partid fără a avea activitatea pe care și-o dorește, mai bine își găsește un proiect nou. „La mine a fost o chestie mai mult de principiu: în momentul în care nu te mai regăsești în acțiunile, activitățile sau în proiectul partidului din care faci parte eu cred că, decât să stai într-un partid fără a avea activitatea pe care tu ți-o dorești, este mai bine să îți găsești un proiect sau să începi unul”, a adăugat Ștefănel Dan Marin.

UNPR a solicitat prefectului municipiului București să emită, în conformitate cu prevederile legale, un ordin prin care să constate încetarea de drept a mandatului de consilier municipal al lui Ștefănel Dan Marin, precizează romaniatv.net.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *