Skip to content
Politică

Fostul primar PSD Daniel Florea, chemat la audieri la DNA: Am fost chemat în calitate de martor, dar nu știu în ce dosar

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar PSD al Sectorului 5 Daniel Florea este audiat la DNA joi după-amiază. Reamintim că procurorii au făcut percheziții astăzi la mai multe primării de sector și la instituții subordonate acestora, precum și la locuințele foștilor edili Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, în două dosare de corupție.

Daniel Florea a spus, la sosirea la DNA, că a fost chemat pentru a fi audiat în calitate de martor, fără a i se preciza despre ce dosar este vorba.

Întrebat dacă ancheta ar putea viza achiziția de tablete pentru elevi, el a răspuns: „Primăria Secorului 5 nu a mai achiziționat tablete pentru elevi. Voi vedea. Am fost chemat în calitate de martor, dar nu știu în ce dosar”.

Achiziția a maxim 35.000 de tablete pentru elevii și profesorii din Sectorul 5 din București, contract cu o valoare estimată la peste 59,1 milioane lei, finanțat din bani publici, a fost anulată pe motiv că nu ar mai fi oportună, arată datele din SEAP. Licitația a fost organizată după ce primarul PSD Daniel Florea anunțase încă din 11 septembrie că a cumpărat deja 33.000 de tablete pentru toți elevii și profesorii din Sector, echipamente care să fie livrate gradual până la sfârșitul lunii octombrie. Florea a ținut la secret firma către care a virat milioane de euro din bani publici pentru aceste tablete.

În plină campanie electorală și cu puțin timp înaintea începerii noului an școlar, primarul PSD Daniel Florea a postat multe clipuri video în care asigura elevii și profesorii că vor avea tablete cu internet la început de an școlar.

Percheziții acasă la Daniel Tudorache și la Marian Vanghelie

DNA a anunțat printr-un comunicat de presă că procurorii fac cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, care ar fi fost săvârșite în cursul anului 2020 și anterior.

Joi, au fost făcute percheziții domiciliare în 38 de locații din București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice, a precizat DNA.

De ancheta DNA sunt vizați și fostul primar PSD al Sectorului 1 al Capitalei Daniel Tudorache și fostul edil al Sectorului 5 Marian Vanghelie și au fost făcute percheziții la locuințele lor.

Tudorache a scris pe Facebook că percheziția a fost făcută în urma unei sesizări a actualului primar Clotilde Armand pentru achiziția de tablete pentru elevii din Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *