Skip to content
Politică

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, declaraţii explozive despre Băsescu: Nu l-a interesat că…

" "

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu (în prezent, avocat în Baroul Bucureşti) face declaraţii explozive despre ex-preşedintele Traian Băsescu.

Ciprian Nastasiu a devenit cunoscut ca anchetatorul care l-a trimis în judecată pe Omar Hayssam şi ca procurorul care l-a înfruntat pe Traian Băsescu, spunându-i că la Cotroceni îşi fac veacul personaje implicate în reţele de crimă organizată. Nastasiu este cel care a declarat public că “profesorul” din stenogramele răpirii jurnaliştilor români în Irak este chiar şeful statului. Acelaşi Ciprian Nastasiu a fost dat afară de la DIICOT (structura centrală) pe motiv că vorbise prea mult despre corupţie la nivel înalt, scrie Jurnalul Naţional, care publică, luni, un interviu cu juristul cunoscut pentru volumul „Prădarea României”.

" "
" "

Întrebat de jurnalista Dana Grecu unde l-ar aşeza pe Băsescu pe o tablă de şah şi ce rol ar juca acesta, Nastasiu a răspuns: „Ofiţer! Adică nebun, cal… tură”.

Redăm mai jos schimbul de replici dintre ziaristă şi avocat:

DG: Ofiţer al României?

CN: Sper că da.

DG: Adică nu sunteţi sigur?

CN: Nu. Traian Băsescu a avut o şansă uriaşă de a pune ţara asta unde îi este locul. Părea că are toate calităţile. Pe el nu l-a interesat că un procuror, eu adică, venea la el să-i spună că sunt elemente de crimă organizată foarte aproape de preşedinte. L-am sunat să-i spun asta, înainte de a fi revocat de la DIICOT. Pe el l-a iritat că avea cineva curajul să-i spună această informaţie. A spus că nu are ce discuta cu un om care îşi poate imagina că la Cotroceni sunt personaje din cercuri de crimă organizată. El putea da reset sistemului dacă voia! De asta i-am spus că el era şeful sistemului!

DG: Poate un preşedinte ofiţer să dea reset sistemului?

CN: Dacă este ofiţer român, da!”

Citiţi AICI întregul interviu.

2 comentarii la “Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, declaraţii explozive despre Băsescu: Nu l-a interesat că…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *