Skip to content
Politică Societate

Fostul rector al Academiei de Poliţie rămâne fără titlul de doctor. Plagiator dovedit, Adrian Iacob făcea parte din Consiliul care analiza cazurile de plagiat

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis, în unanimitate, asupra retragerii titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, după ce a constat că acesta și-a plagiat teza. De asemenea, membrii CNATDCU l-au exclus din Consiliu pe Iacob, care le era coleg și care, până acum câteva luni, culmea, judeca plagiate.

Decizia oficială vine la șapte luni după ce jurnalista de investigație Emilia Șercan a dezvăluit, pentru PressOne, că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

Adrian Iacob are la dispoziție 10 zile să conteste acest verdict.

Adrian Iacob rămâne fără titlul de doctor. Plagiator dovedit, fostul rector al Academiei de Poliţie făcea parte din Consiliul care analiza cazurile de plagiat

Domnul Iacob e pus sub acuzare acum de DNA și trimis în judecată pentru acuzația de instigare la șantaj, în dosarul în care eu am fost amenințată cu moartea. Respectiva operațiune de intimidare, de șantajare a mea a început exact după ce eu am dezvăluit că domnul Iacob și-a plagiat teza de doctorat.

Iacob are interdicție să intre în Academia de Poliție, ca efect al controlului judiciar confirmat de instanță. El nu poate să predea, că nu are dreptul să intre în Academie. I s-a dat de lucru la Direcția Pașapoare. Sincer nu știu cât muncește acolo, dacă face ceva, dacă se duce la serviciu”, a declarat Emilia Șercan, pentru B1 TV.

Întrebată câte cazuri de plagiat a analizat plagiatorul Iacob, jurnalista a răspuns: „A făcut parte din circa 10 comisii. Știu că în unele cazuri s-a dat verdict definitiv de plagiat, cu retragerea titlului, dar n-aș putea să dau o cifră exactă. Cred că în cel puțin 10 comisii din 2016, de când a fost membru în CNATDCU, cred că a făcut parte”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *