Skip to content
Sport

Fostul secretar general al AMFB, interzis în fotbal pentru corupţie

Fostul secretar general al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, Claudiu Baboia, a fost sancţionat de către Comisia de disciplină a FRF cu interzicerea oricărei activităţi în fotbal pe o perioadă de un an şi jumătate. Fostul oficial al AMFB a primit şi o amendă de 150.000 de lei.

“Admite sesizarea Secretarului General al FRF întemeiată pe memoriul Departamentului de Integritate al FRF În temeiul art. 60 al. 1 și 3 cu aplicarea art. 60/1 al. 2 din RD al FRF se sanctionează pârâtul Baboia Claudiu – Gabriel cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de 1 (un) an și 6 luni și obligarea la plata unei penalități sportive în cuantum de 150.000 lei Cu drept de recurs în termen de 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a anunţat FRF pe site-ul oficial.

Claudiu Baboia, fost secretar general al AMFB a fost condamnat definitiv la un an şi patru luni cu suspendare, pentru complicitate la dare de mită în vara acestui an.

Alături de alte trei persoane, fostul dinamovist Claudiu Drăgan, Dorin Stana şi Ionuţ Vlădulescu, el a fost pus sub acuzare în toamna anului trecut pentru complicitate la dare de mită.

„În cursul anului 2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de următorii inculpaţi: — Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită; — Drăgan Claudiu, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită; — Stana Dorin, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită; — Vlădulescu Ionuţ-Gabriel, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită; Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieşit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din mun. Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I). La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel”, precizau atunci procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *