Skip to content
Coronavirus

Fostul secretar general al NATO, Javier Solana, infectat cu coronavirus

Javier Solana, fost secretar general al NATO și șef al diplomației europene, în vârstă de 77 de ani, este internat de miercuri la Madrid după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, a confirmat vineri pentru AFP o sursă apropiată anturajului său.

„A fost testat pozitiv dar evoluția sa este favorabilă„, a spus această sursă. „Sunt în curs de restabilire„, a scris Solana pe Twitter.

Între 1995 și 1999, Solana a fost secretar general al NATO și apoi a ocupat timp de zece ani postul de înalt reprezentant pentru politica externă a UE.

Virusul s-a propagat rapid în ultima săptămână în Spania, unde s-au înregistrat 136 de morți, iar țara a devenit a doua cea mai infectată din Europa după Italia. Numărul cazurilor a crescut de zece ori de duminică și a ajuns sâmbătă la 5.753.

Madridul este regiunea cea mai afectată, cu peste jumătate din totalul cazurilor. Doi miniștri din guvernul lui Pedro Sánchez sunt infectați, alături de liderul partidului de extremă dreapta Vox, Santiago Abascal, scrie Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *