Fabrice Leggeri, fost şef al Frontex, se alătură partidului extremist al lui Marine Le Pen

Fabrice Leggeri
Sursa foto: Captura video - Youtube - INTERPOL

Fostul director al Frontex, agenţia UE responsabilă cu controlul frontierelor, a anunţat într-un interviu pentru Le Journal du Dimanche publicat sâmbătă seara că se va alătura Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, din partea căruia va candida pentru alegerile europene din iunie, relatează AFP.

În vârstă de 55 de ani, absolvent al Şcolii Normale Superioare, înaltul funcţionar public francez a condus agenţia de frontieră a UE din 2015 până în 2022, înainte de a demisiona, din cauza unor scandaluri şi controverse privind tratamentul aplicat imigranţilor. Patrice Leggeri se va afla pe locul trei pe lista partidului condus în prezent de Jordan Bardella, tânărul politician pe care Marine Le Pen l-a lăsat în locul ei.

„RN are un plan concret şi capacitatea de a-l pune în aplicare. Suntem hotărâţi să luptăm împotriva valului de migranţi, pe care Comisia Europeană şi eurocraţii nu îl văd ca pe o problemă, ci mai degrabă ca pe un proiect: pot să depun mărturie în acest sens”, a declarat Fabrice Leggeri pentru Le Journal du Dimanche (JJD).

„Obiectivul meu este să îmi pun experienţa şi expertiza în slujba poporului francez. După ce am condus Frontex timp de aproape şapte ani şi am lucrat pentru stat timp de treizeci de ani, în special în domeniul securităţii şi al gestionării imigraţiei, această decizie este foarte coerentă”, a declarat el pentru JDD. „Alegerile europene din 9 iunie reprezintă o ocazie unică de a readuce Franţa şi Europa pe drumul cel bun. De aceea, mă alătur listei conduse de Jordan Bardella”, a adăugat el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: