Fostul şef al Recording Academy, care decernează Premiilor Grammy, acuzat de viol de către o muziciană

Neil Portnow
Sursa foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK

O muziciană a depus miercuri o plângere împotriva fostului şef al organizaţiei care se ocupă de Premiile Grammy, Neil Portnow, pe care îl acuză că a drogat-o şi violat-o într-o cameră de hotel din New York în 2018.

Potrivit plângerii, obţinută de The New York Times, „reclamanta a început să se simtă ameţită” după ce a băut un pahar de vin oferit de Portnow. Ea şi-a pierdut apoi cunoştinţa şi s-a trezit de mai multe ori în timpul nopţii, simţind că acesta o agresa sexual, inclusiv că încerca să o penetreze „cu forţa”.

Reclamanta, care a rămas sub anonimat, a acuzat de asemenea Recording Academy – asociaţia americană a industriei discografice care organizează gala premiilor Grammy – de neglijenţă. Potrivit acesteia, organizaţia a ignorat mărturia ei atunci când a raportat violul oficialilor.

Această plângere readuce organizaţia în ultimii ani tumultuoşi care i-au pătat imaginea. După 17 ani la conducerea Academiei, Portnow a fost demis în 2019 după ce a făcut declaraţii considerate sexiste.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: