Fostul şef al Secţiei Chirurgie generală II  a încheiat cu procurorii DNA un acord

DNA
Sursa foto: Facebook / DNA

Fostul şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti Alexandru Săvulescu a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru 29 de fapte de luare de mită, după ce a primit bani, bijuterii şi alte produse pentru a realiza intervenţii chirurgicale sau examinări. Pedeapsa stabilită este de trei ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi, între care cel de a profesa. Procurorii au propus şi confiscarea unor sume de bani, în lei şi valută, despre care există suspiciunea că nu pot fi justificate.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Alexandru-Florin Săvulescu, la data faptelor medic militar chirurg şi şef al Secţiei Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, pentru luare de mită, în formă continuată (29 de acte materiale).

”În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgenţă menţionat mai sus, ar fi primit de la 29 persoane (foşti inculpaţi şi suspecţi în cauză), cu titlul de mită, foloase necuvenite constând în sume de bani (în total 4.750 euro şi 28.050 lei), bijuterii în valoare de 6.515 lei şi alte produse, în legătură cu intervenţii chirurgicale (printre care şi gastrectomie longitudinală – Gastric Sleev, în termeni populari «micşorare de stomac») şi examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor persoane apropiate”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Conform sursei citate, în prezenţa apărătorilor aleşi, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 (trei) ani şi interzicerea unor drepturi printre care şi cel de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: