Skip to content
Politică

Fostul șef al Securității ceaușiste s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani

jurnalul.ro

Generalul Iulian Vlad, ultimul șef al Securității comuniste și unul dintre personajele principale alea Revoluției de la 1989, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani.

Iulian Vlad a ocupat poziția de șef al Securității Statului la 3 octombrie 1987, iar interesul lui principal a fost anchetarea muncitorilor care au participat activ la revolta anticomunistă de la Brașov din 15 noiembrie 1987, potrivit digi24.ro

Mai mult, generalul Iulian Vlad a fost avansat în 1967 drept şef al Direcţiei de Învăţământ a Securităţii, iar în 1984 la Congresul al XIII lea devine şi membru în Comitetul Central al partidului .

După cum povestea într-un interviu, Iulian Vlad a luat parte la scurta ședință a Comitetului Politic al PCR din dimineața zilei de 22 decembrie. După fuga lui Nicolae Ceaușescu, generalul Vlad, ca şi generalul Guşă, s-a pus la dispoziţia noii puteri organizate în jurul lui Ion Iliescu.

Verifică la toate unităţile dacă îşi au efectivele acolo şi dacă comandanţii răspund de comportarea efectivele lor. Să înţeleagă toată lumea că trebuie să se pună în slujba poporului, în slujba ţării, cu devotament deplin. Acesta este ordinul, te rog să execuţi” – așa suna ordinul pe care îl dădea generalul Iulian Vlad, șeful DSS, în primele zile ale Revoluției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *