Skip to content
Politică

Fostul şef al SPP, cercetat în libertate în dosarul lui Hrebenciuc

Fostul şef al SPP Dumitru Iliescu, prin intermediul căruia Viorel Hrebenciuc ar fi aflat că este interceptat, va fi cercetat în libertate. Dumitru Iliescu a fost adus, miercuri seară, la sediul central al DNA, pentru a-i fi comunicate acuzaţiile din noul dosar penal al deputatului.

În jurul orei 00.15, după aproximativ două ore şi jumătate, Iliescu a plecat de la DNA, fiind însoţit de trei avocaţi. Nici el, nici vreunul din apărătorii săi nu a făcut vreo declaraţie.

Iliescu e acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cumpărare de influenţă, au precizat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Iliescu s-a întors în ţară miercuri şi a fost preluat la Arad, cu mandat de aducere, şi adus, sub escortă, în Capitală.

La începutul săptămânii, fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) spunea că a fost contactat, luni dimineaţă, de un subinspector din cadrul DNA, pentru a fi invitat la sediul instituţiei, la ora 12.00, însă i-a spus acestuia că nu se află în ţară şi că revine sâmbătă în România. Iliescu mai spunea atunci că i s-a comunicat că este suspect într-un dosar penal.

Procurorii DNA au făcut, luni, percheziţii la locuinţa lui Dumitru Iliescu şi la alte adrese din Capitală, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru fapte de corupţie, una dintre acuzaţii fiind că ar fi apelat la fostul şef al SPP pentru a afla dacă este interceptat de DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *