Skip to content
Politică

Fostul șef al SRI, dezvăluiri din culisele demisiei sale și relația cu Iohannis

Fostul șef al SRI, George Maior, prezent în cadrul unei emisiuni televizate la Realitatea tv, sâmbătă seara, a declarat că faptul că cele trei legi pe securitate naţională şi informaţii, cunoscute ca și Big Brother, nu au fost adoptate, a reprezentat o dezamăgire pentru el, fiind și o cauză materializată a deciziei sale de a pleca din fruntea SRI.

„Din pacate, iata ca au trecut luni bune de la acest esec si nu s-au revazut aceste legi (n.r.: privind securitatea națională ), dupa parerea mea este o greseala. Îmi mentin opiniile de a atrage atentia privind securitatea nationala. Acest lucru m-a dezamagit, faptul ca aceste legi nu au fost adoptate si a fost o cauza materializata a deciziie mele de a pleca oricum din fruntea SRI. S-a speculat mult, in Romania, daca cineva isi da demisia, totdeauna trebuie sa cooptam motivatii sa intram in teorii ale conspiratiei absolut inutile.”, a precizat George Maior.

Maior a transmis, referitor la relația sa cu Iohannis, ca au rămas în comunicare și că și-a pus la dispoziție expertiza, atât Președintelui, cât și Premierului.

„A fost o discutie civiziliata cu presedintele Iohannis, de altfel am si stabilit ca ramanem in comunicare, ceea ce facem din cand in cand. Eu mi-am pus la dispozitia expertiza nu numai catre Presedinte, ci si catre premier. 
A fost o demisie, bineinteles, a spus acest lucru si presedintele Iohannis si o spun si eu. Daca sunt solicitat, am ramas repet. intr-o comunicare, cu mare placere si cu mare interes pentru a ajuta cat se poate din aceasta pozitie de cetatean, realizarea intereselor strategice ale Romaniei intr-o situatie complicata.”, a declarat Maior într-o emisiune televizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *