Skip to content
Politică

Fostul șef SPP, ridicat de DNA

Dumitru Iliescu, fostul șef al SPP, a fost ridicat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Acesta este acuzat de divulgarea de informații confidențiale și cumpărare de influență.

Mitică Iliescu, așa cum este cunoscut fostul șef SPP, apare în stenogramele dosarului în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc și social-democratul Dan Șova sunt urmăriți penal pentru trafic de influență.

In plus, din comunicatul DNA reiese ca Mitica Iliescu avea o cartita chiar in interiorul DNA. Astfel, Mitica Iliescu a aflat ca Hrebenciuc este monitorizat de la un angajat de-al sau care lucra si la DNA.

Procurorii DNA au efectuat perchezitii la resedinta generalului Dumitru Iliescu, transmite B1TV, precizand ca acesta nu se afla la domiciliu. 

Mitica Iliescu este urmarit penal, potrivit unei Ordonante DNA

Inainte de 1989, Dumitru Iliescu, cunoscut ca Mitica, a fost secretar UTC la Comitetul politic superior al Armatei.

„Între 1990 şi 1996 a fost şeful SPP ajungand rapid la gradul de general. După ce Emil Constan­ti­nescu a ajuns presedinte, Mitică Iliescu a trecut în rezervă şi şi-a fă­cut o firmă de protecţie şi pază, „Grupul Internaţional de Pro­tec­ţie şi Pază”. Aceasta firma a fost implicata in scandalul Adrian Costea (bani pentru afi­şele electorale ale lui Ion Iliescu) si a fost suspectată şi de fap­tul că ar acţiona ca serviciu secret paramilitar, potrivit sursei citate.

După 2000, Mitică Iliescu a fost numit consilier pre­zidenţial care centraliza docu­men­tele secrete transmise la Preşedinţie de serviciile secrete.

Mitică Iliescu l-a luat consilier la CSAT şi pe Cătălin Voicu. După alegerea lui Traian Băsescu ca preşedinte, Mitică şi-a făcut din nou o firmă, „Agenţia Naţională de Pază, Pro­tecţie, Investigaţii şi Protocol”, împreună cu Cătălin Voicu”, notează jurnaliștii Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *