Skip to content
Politică

Fostul șef SRI George Maior, despre necesitata ca România să sprijine Republica Moldova

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, consideră că România trebuie să sprijine în continuare partenerii NATO, printre care se numără Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei recepţii oferite mai multor diplomaţi străini la ambasada României la Washington.

Ambasadorul român a precizat că în ultima perioadă ameninţările la adresa securităţii ţărilor NATO au fost numeroase şi ele reprezintă o provocare menită să testeze capacitatea de reacţie a acestei alianţe internaţionale. „Ultimii doi ani nu au fost simpli, din punctul de vedere al securităţii, deoarece au proliferat la adresa NATO o serie de ameninţări convenţionale, informatice sau hibride. Aceste ameninţări au reprezentat o provocare la adresa capacităţii de reacţie a comunităţii internaţionale. Însă au arătat că statele membre NATO sunt unite în dorinţa de a rezolva aceste provocări”, a afirmat George Cristian Maior.

Potrivit diplomatului român, ţara noastră continuă să facă paşi importanţi pentru a-şi consolida rolul în cadrul NATO: „Cu mai puţin de o lună în urmă a devenit operaţională facilitatea anti-rachetă de la Deveselu, România a luat decizia de a creşte bugetul apărării la 2% din Produsul Intern Brut şi va găzdui sediul Diviziei Sud-Est a NATO, ca urmare a deciziilor luate la summit-ul din Scoţia”, a declarat ambasadorul George Maior.

De asemena, România trebuie să sprijine în continuare statele partenere NATO, cum sunt Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, a precizat ambasadorul. La evenimentul care a avut loc la Ambasada României de la Washington au participat James R. Clapper, director al Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA, ambasadorii statelor NATO, reprezentanţi ai Departamentului de Stat, ai comunităţii diplomatice şi ai unor organizaţii din capitala americană, precizează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *