Skip to content
Justitie

Bogdan Olteanu s-a predat la Poliție: urmează să fie încarcerat pentru următorii 5 ani

" "

Update 12.11

Fostul șef al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, s-a predat la Inspectoratul de Politiție Județean Dâmbovița pentru a fi încarcerat, asta după ce Tribunalul București i-a dictat o sentință de 5 ani de închisoare cu executare.

" "
" "

”La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul Penal.

Acesta urmează să fie încarcerat, în vederea executării pedepsei.”, arată un anunț al Poliției.

———————————————

Fostul lider liberal Bogdan Olteanu a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Administraţiei Deltei Dunării.

El a fost condamnat n dosarul în care a fost acuzat de DNA că a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu 1 milion de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanta, in schimbul interventiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunării.

Tribunalul Bucureşti îl condamnase iniţial pe Olteanu la 7 ani de inchisoare cu executare, iar Curtea de Apel Bucuresti a redus sentinţa.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *