Skip to content
Politică Societate

Fostul vicepremier Paul Stănescu a ajuns luni dimineaţa la DNA. UPDATE: Am fost chemat ca martor

Senatorul PSD Paul Stănescu a precizat, luni, că a fost audiat la DNA ca martor, într-un dosar care vizează un proiect cu fonduri europene care s-a derulat pe Olt, pe vremea când era preşedinte al CJ Olt. Stănescu spune că nu este implicat în dosar în niciun fel, el nesemnând niciun fel de document, dar crede că cercetarea a plecat de la un denunţ.

Astăzi, la 8 dimineaţă, am fost chemat la DNA într-un dosar care este în lucru, ca martor. Am dat o declaraţie, am stat 10 – 15 minute maxim şi am plecat. Nu are nicio legătură cu Tel Drum, cu Belina, că am văzut speculaţii”, a declarat, luni Paul Stănescu.

Acesta i-a urat ”La mulţi ani” lui Liviu Dragnea care-şi sărbătoreşte ziua de naştere.

Să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere să revină lângă familie”, a spus Stănescu, refuzând să spună dacă Liviu Dragnea mai are sau nu loc în politică.

Stănescu a precizat că probabil există vreun denunţ într-un proiect vechi, derulat cu fonduri europene în perioada 2011 – 2012, de pe vremea când era preşedinte la CJ Olt.

M-au chemat în caltate de martor, am vorbit 10-15 minute. Am dat o declaraţie, am semnat-o şi am plecat”, a spus Stănescu.

Acesta a precizat că dosarul nu vizează niciun coleg de partid şi a menţionat că nu a semnat  niciun  document în proiectul respectiv, nefiind implicat în vreun fel.

Întrebat dacă nu i se pare o coincidenţă că această audiere la DNA are loc în campania electorală, Stănescu a spus: ”Chiar nu mi se pare o coincidenţă. Cred că DNA trebuie să-şi facă datoria şi să răspundem fiecare. Când suntem chemaţi să mergem să sunem ce are de spus”.

Ştirea iniţială:

Paul Stănescu s-a prezentat, luni dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, informează B1 TV.

Fostul vicepremier a stat circa 10 minute în sediul DNA. Pentru moment, nu se știe de ce baronul PSD de Olt a fost chemat în fața procurorilor.

Anul trecut, Stănescu a fost audiat de către procurorii anticorupție într-un dosar pe care aceștia voiau să-l redeschidă, cu privire la fapte de corupție ce ar fi fost săvârșite în 2010. Ulterior, dosarul a fost clasat pe motiv că acuzațiile din plângerea formulată s-au dovedit a fi neîntemeiate.

Este posibil ca Paul Stănescu să fie chemat la DNA în perioada următoare pentru a da declarații în dosarul ”Tel Drum”, în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fraude cu fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *