Skip to content
Sport

Fotbal. Campionatul Portugaliei se va relua la 4 iunie, cu porţile închise

federatia portugheza

Liga portugheză de fotbal a anunţat marţi seara că intenţionează să reia în data de 4 iunie, cu porţile închise, campionatul primei divizii, suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Guvernul portughez a decis, pe 30 aprilie, că liga naţională de fotbal, întreruptă pe 12 martie, se va putea relua începând cu ultimul weekend al lunii mai, sub rezerva adoptării unui protocol sanitar. După adoptarea acestui protocol, instanţele sportive şi sanitare urmează acum să stabilească o listă cu stadioanele care permit respectarea condiţiilor impuse de Direcţia generală de sănătate, a explicat liga lusitană într-un comunicat

" "
" "

Pentru a putea garanta că stadioanele sunt riguros inspectate şi că toţi profesioniştii implicaţi în meciuri şi în organizarea acestora vor fi supuşi testelor medicale, data de 4 iunie 2020 este cea vizată pentru primul meci al etapei a 25-a”, a precizat liga, informează agerpres.ro.

Cu zece etape înainte de finalul sezonului, FC Porto este lider al clasamentului, cu un avans de un singur punct faţă de marea sa rivală, Benfica Lisabona, campioana en titre.

Cel puţin opt fotbalişti infectaţi cu Covid-19 au fost depistaţi la sfârşitul săptămânii trecute în loturile a patru cluburi portugheze de primă divizie, unul dintre aceştia la Benfica.

Regulile impuse de autorităţile sanitare prevăd, între altele, ca jucătorii să fie testaţi de două ori pe săptămână, fiind limitate interacţiunile sociale ale acestora cu apropiaţii lor şi cu membrii staff-ului clubului.

Meciurile urmează să se dispute „într-un număr cât mai redus posibil de stadioane”, iar organizarea acestora nu va implica adunări mai mari de zece persoane, a mai cerut Direcţia generală de sănătate din Portugalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *