Skip to content
Sport

Fotbal: Echipa României, în semifinalele eEURO 2020

frf.ro

Echipa României s-a calificat duminică în semifinalele eEURO 2020 la fotbal, competiţie organizată de UEFA şi rezervată echipelor naţionale de eFotbal şi care se dispută prin intermediul KONAMI eFootball PES 2020, potrivit site-ului FRF, citat de Agerpres.

Cristian Radu şi Adrian Urmă au obţinut victoria în faţa reprezentanţilor Olandei şi vor juca duminică, de la ora 17:00, împotriva învingătoarei dintre Spania şi Serbia.

Cristian Radu a pierdut primul meci, în faţa lui Eldridge O’Niel, cu 1-2, după care Adrian Urmă l-a întrecut pe Yos Sonneveld cu 5-4 (după prelungiri), pentru ca în meciul decisiv, Adrian Urmă să se impună din nou în faţa lui Yos Sonneveld, cu 3-2.

Celelalte sferturi de finală sunt Spania – Serbia, Italia – Israel şi Franţa – Croaţia.

Sâmbătă seara, România a învins Germania în meciul decisiv din Grupa A, cu 4-3. Cristian Radu s-a impus în primul meci, cu Mehrab Esmailian (2-1), Adrian Urmă a fost întrecut de Mike Linden cu 2-1, iar în meciul de departajare, Adrian Urmă a trecut de Mike Linden cu 1-0 (”gol de aur”).

În Grupa A, România a pierdut primul meci în faţa Spaniei cu 5-6, după ce Cristian Radu a terminat la egalitate cu Miguel Mestre (2-2), iar Adrian Urmă a cedat în faţa lui Saul Saucedo cu 3-4. În celălalt meci, Germania a dispus de Bosnia-Herţegovina cu 5-1.

În finala grupei, Spania a întrecut Germania cu 4-2 şi s-a calificat în sferturi.

În duelul învinselor, România a dispus de Bosnia cu 8-2, după ce Cristian Radu l-a învins pe Igor Zecevic cu 3-1, iar Adrian Urmă l-a surclasat pe Fedja Djedovic cu 5-1.

România şi Germania s-au înfruntat într-un baraj pentru a doua calificată în sferturi.

România a reuşit să câştige Grupa B a preliminariilor, în care s-au mai aflat Portugalia, Slovenia, Scoţia şi Liechtenstein.

Pe 9 martie, echipa României, reprezentată de Adrian Urmă, Cristian Radu, Cezar Amitricioaiei şi Valentin Enciu, a înregistrat următoarele rezultate: România – Portugalia 2-1, Scoţia – România 1-1, Slovenia – România 3-1, Liechtenstein – România 1-7. Luni 23 martie, România a obţinut victorii pe linie, 5-4 cu Portugalia, 6-1 cu Scoţia, 4-0 cu Slovenia, 8-0 cu Liechtenstein.

Clasamentul final al grupei: 1. România 19 puncte (+23), 2. Portugalia 15 puncte (+20), 3. Slovenia 13 puncte (+4), 4. Scoţia 11 puncte (-3), 5. Liechtenstein 0 puncte (-44).

Cele 16 echipe calificate la turneul final au fost împărţite în patru grupe a câte patru formaţii. Campioana va fi recompensată cu 40.000 de euro, fondul total de premiere pentru sfertfinaliste fiind de 100.000 de euro. Finala se va disputa în sistem cel mai bun din 5 meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *