Fotbal – EURO 2024: Olanda are un statut de apărat în faţa României (analiză AFP)

Sursa foto: Pixabay

Considerată printre outsideri la EURO 2024, Olanda are un statut de respectat în optimile de finală de marţi seară, la Munchen, împotriva României, scrie AFP într-o scurtă cronică a meciului dintre cele două naţionale care va avea loc pe Allianz Arena.

Obişnuită să ajungă în „careul de aşi” al Europenelor între 1988 şi 2004, Olanda nu a mai ajuns în top 8 continental la ultimele turnee finale, suferind eliminări încă din faza grupelor în 2012, apoi în optimi în 2021 împotriva Cehiei, şi ratând chiar o prezenţă la turneul final în 2016.

„Trebuie să găsim marţi răspunsurile potrivite pentru că miza este mare. Ar putea fi chiar finalul pentru noi. Evident că nu este ceea ce ne dorim, dar s-ar putea întâmpla dacă nu jucăm mai bine faţă de cum am făcut-o până acum”, a avertizat selecţionerul olandez Ronald Koeman.

Revenit pe banca tehnică a Olandei de la 1 ianuarie 2023, Koeman este sub presiune, chiar dacă contractul său ar trebui să dureze până la Cupa Mondială din 2026, peste doi ani, în America de Nord (Statele Unite, Canada, Mexic).

„Nu cred că este o întrebare bună pentru acest moment”, a răspuns Koeman chestionat cu privire la posibilele consecinţe pentru viitorul său în cazul eliminării în optimile de finală ale EURO 2024.

El s-a declarat conştient de faptul că ceea ce a arătat până acum în grupă echipa sa este insuficient, respectiv o victorie chinuită cu Polonia (2-1), o remiză cu Franţa (0-0) şi o înfrângere în faţa Austriei (3-2). Olanda a ocupat locul trei în cea mai grea grupă de la EURO 2024, cu 4 puncte.

„Din fericire pentru olandezi, aceştia se confruntă cu cea mai slabă câştigătoare a unei grupe, România, care a încheiat această primă fază cu acelaşi număr de puncte, 4”, menţionează AFP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: