Fotbal – EURO 2024: Spania – Franţa, cel mai urmărit meci, în afara celor jucate de Germania

fotbal
Sursa foto: Unsplash

Semifinala disputată marţi seară la Munchen, între selecţionatele de fotbal ale Spaniei şi Franţei, a produs cea mai mare audienţă de la EURO 2024 din Germania, cu excepţia partidelor la care a participat selecţionata ţării gazdă, informează EFE.

Conform datelor publicate de ZDF, a doua reţea publică de televiziune din Germania care a transmis meciul, partida a avut o audienţă medie de 14,56 milioane de telespectatori, cu o cotă de piaţă de 56,4 la sută, fără să fie luaţi în calcul telespectatorii care au urmărit semifinala pe MagentaTV, post privat care a transmis şi el partida.

Însă cea mai urmărită partidă de la EURO 2024 din Germania a fost cea din sferturile de finală dintre echipa ţării gazdă şi selecţionata Spaniei, transmisă de postul ARD, primul post public german, cu o audienţă de 26,13 milioane de telespectatori.

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Franţei cu scorul de 2-1 (2-1), marţi seara, pe Munchen Football Arena, în penultimul act.

Spania s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), după ce ”Les Bleus” au deschis scorul prin Randal Kolo Muani (9).

În finala programată pe 14 iulie, la Berlin, Spania va înfrunta câştigătoarea dintre Olanda şi Anglia, semifinală care va avea loc miercuri (22:00), la Dortmund.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: